dissabte, 12 de novembre del 2011

Esther Vivas: "Les eleccions sovint no reflecteixen el malestar i la indignació que hi ha al carrer"


Una entrevista a fons sobre el temes més importants de la política, societat i economia de Catalunya on, Esther Vivas, cap de llista de la coalició ANTICAPITALISTAS, per Barcelona, parla amb la claredat i rotunditat de sempre.

entrevista esther vivas kaosenlared 2011 por KaosenlaredTV

Esther Vivas (Sabadell, 1975) es una activista española autora de diversos libros y publicaciones sobre movimientos sociales y consumo responsable.

Ha participado activamente en el movimiento antiglobalización y contra la guerra en Barcelona, así como en distintas ediciones del Foro Social Mundial, el Foro Social Europeo y el Foro Social Catalán. Actualmente trabaja en temas de soberanía alimentaria y comercio justo. Forma parte de Izquierda Anticapitalista y de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista en Cataluña. Fue la cabeza de lista de Izquierda Anticapitalista en las elecciones al Parlamento Europeo de 2009.

Es miembro de la redacción de la revista Viento Sur y colabora habitualmente en medios de comunicación convencionales (Público) y alternativos (El Viejo Topo, The Ecologist, Mientras tanto, Ecología Política, Diagonal, La Directa, Illacrua, América Latina en Movimiento (ALAI), Kaosenlared, entre otros).

Forma parte del Centro de Estudios sobre Movimientos Sociales (CEMS) en la Universidad Pompeu Fabra, colabora con el Instituto de Gobierno y Políticas Públicas (IGOP) en la Universidad Autónoma de Barcelona. Trabaja en la Red de Consumo Solidario.

PREGUNTES 
1.      Esther, Què pretén la coalició Anticapitalistes amb la campanya desobeeix a qui s’ha de desobeir?
2.      Heu començat amb accions molt impactants l’ocupació de la seu de la dreta regionalista catalana CiU i de la concentració a la porta de la casa de la españolisima d’Esperanza Aguire a Madrid… com han anat tenim més previstes?
3.      Quines son les organitzacions i individualitats que formen part de la llista o que la recolzen?
4.      Perquè es tan difícil la unitat de les forces anticapitalistes i sobiranistes a Catalunya?
5.      Quines expectatives no tan electorals sinó de influencia social preteneu aconseguir amb aquest la candidatura?
6.      El sistema de presentació de candidatures ha deixat fora algunes llistes de anticapitalistes considereu democràtica aquesta llei i als partits que li han donat recolzament
7.      Tenen alguna responsabilitat en les retallades, no tan el PSOE de Zapatero, que és evident que si, sinó el tripartit català i en especial ICV o ERC que es van sotmetre ales decisions de Madrid i dels mercats capitalistes?
8.      Considereu que esta en perill inclús la democràcia formal capitalista tal i com a restat demostrat amb el canvi constitucional espanyol o la retirada del referèndum grec?
9.      Què hauríem de fer els ciutadans i ciutadanes el 21 de novembre davant de les retallades social, polítiques i de llibretes que patirem segons sembla per l’arribada de la dreta extrema?
10.      Com podríem aturar les polítiques neoliberals que ens estan imposant el capital (la classe dominant) i el seus partits (la classe governant)?
11.      El 15M en el que has i hem participat la gent d’esquerres i els anticapitalistaes, què creus que deu fer ara i després de les eleccions?
12.      Et sorprèn que les enquestes donin majoria absoluta al PP y absolutíssima al partits del sistema capitalista. Que li passa al nostre poble?
13.      Els drets socials i nacional sense sobirania econòmica o alimentaria no son res, què ens podries dir d’això.
14.      Per últim, milers de persones ens han donat el seu aval que el podríem dir pel 20N i per després?
15.    Quina força tenen les dones en aquesta candidatura i Esther et veus com a diputada del poble el 20N?

Manel Márquez en Twitter manelmarquez    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.